Juče mi je baš bilo dosadno i rekoh ja sebi „Što da ne bi otišla malo do hrvatskih sajtova?“ i sednem za računar i nekako dođem do snimke Bore Đorđevića na Novoj tv i odgledam to čudo. Tokom snimke sam se valjala po podu od smeha i lupala šakama o pod jer je Bora došao u emisiju mrtav-pijan i zajebavao se celo vreme dok su svi sem Đapića (predsednika HSP-a) bili u šoku. 

Naravno, nakon te snimke sam uočila još petnaest najava za razne emisije na tu „Bora Čorba je četnik“ temu i raznih intervjua sa nekakvih stručnjacima, politolozima, srbolozima, braniteljima (naravno, ko bi bez njih mogao da spava) i tako dalje. I sad svi ti Hrvati koji se, sudeći po reakciji, trzaju na reči „Srbin“, „Srbija“, „Srpstvo“ kao da si im uputio uvredu, a da ne pominjemo reč „četnik“ koju verovatno izjednačavaju sa reči „satana“, pokušavaju da objasne Borinu rečenicu „Ja sam četnik“. Pritom je Bora Đorđević objasnio da ne mrzi Hrvate, nego jednostavno voli svoj narod, što očito nije ušlo u uši velikih Hrvata. Usput, zar im nije palo na pamet da se tu radi samo o pijanom Srbinu koji se zajebava, a ne o ptičjoj gripi ili šta već i da stvarno nema smisla da prave toliku halabuku. Zar Hrvati, kao nacija, nemaju pametnijeg posla od tumačenja rečenice nekog ko se zove Bora Čorba? Zar nemaju probleme unutar svoje zemlje kao npr. korumpcija, kriminal, ubistva? Šta je sa siromašnima, je li oni uopšte postoje u Hrvatskoj? Šta je sa SIDOM, PTSP-om i ostalim sranjima? Zašto ih ne brine EU, na primjer, koja je mnogo veća pretnja od ideje Velike Srbije? Nije im palo na pamet da EU pokušava da se proširi na zemlje bliskog istoka? Zar to nije veća i opasnija politika od „velikosrpske“ politike? Zašto se ne osvrću na pedofiliju, pederluk, a kad smo već kod četnike, zašto se ne osvrću i na ustaštvo? Zašto to ne osuđuju? To čak ne stavljaju na isti nivo, nego četnike smatraju gorim od ustaša. E pa, postoji razlika koju naša draga bratija ne želi da pojmi. Ustaše su genocidni, a četnici ne. 

Ovim tekstom ne branim zločine koje su razni ljudi pod kokardama napravili, ali evo, za Ratka Mladića kažu da je četnik, a onda opet, taj čovek je bio u vojsci JNA, a ne u četničkoj paravojnoj formaciji. Na čelu nije nosio kokardu, već crvenu zvezdu. Kažu da je razmišljanje srpskog naroda isto kao i 1990., ali ne primećuju da je i hrvatskog takođe. Zar nije? Recite mi, je li postoji ijedan Srbin u Hrvatskoj koji je na nekoj viskoj poziciji u nekakvoj firmi? Je li iko u onih nekoliko puta platio Srbima iz Šibenika odštetu za srušenu pravoslavnu crkvu (napominjem: srušena je nekoliko puta za redom)? Ta crkva je srušena zadnji put 2006. godine. 

Ali pustite, draga bratijo, te velike probleme. Organizujmo još jedan intervju sa raznim srbolozima i protumačimo „mudre izreke“ čoveka koji je bio toliko pijan da je pao sa stolice.

Link: http://dnevnik.hr/bin/article.php?article_id=10302&show_media=28462